Prodej či nákup nemovitosti představuje jednu z nejvýznamnějších životních událostí, která je často spojena s emocemi a rizikem chyby v důsledku nedostatku zkušeností. Proto je nezbytné vyhledat profesionála z oblasti realit, který vás celým procesem provede a bude navigovat správným směrem.

Eigenheim

Když už najdete někoho, komu v tomto věříte, stojíte před rozhodnutím, zda zvolíte výhradní nebo nevýhradní zastoupení. My se přikláníme k variantě výhradního zastoupení a nabízíme také argumenty.

Mezi výhody takové formy zastoupení řadíme transparentnost, bezpečnost,kvalitnější servis pro klienta efektivní marketing, úsporu času, ochranu zájmů, rychlejší prodej a dosažení nejvyšší možné ceny. 

Často si klienti mylně myslí, že pokud nemovitost nabízí více kanceláří, je to výhodou. Není tomu tak, pravidlo Čím více, tím lépe“ v případě prodeje nemovitosti neplatí.  Teď si probereme hodnotu a množství zásahu v populaci.  Tedy čím víc kanceláří inzeruje, tím více kupujících to uvidí. Bohužel je to mýtus. Většina kanceláří inzeruje na stejných platformách a díky nevýhradnímu zastoupení mohou napáchat více škody než užitku. Proč? Kupující hledá nemovitost na známých a dostupných  inzertních servrech. Představte si, že ji tam vidí několikrát, pokaždé s jinými fotkami, jiným popisy a mnohdy rozporuplnými informacemi o technických parametrech a ceně. Realitky chtějí přirozeně své inzeráty odlišit od těch ostatních a tím je zatraktivnit. . Rozdílné informace pak mohou kupujícího odradit a ve finále poškodí prodávajícího, který je tlačený ke snížení kupní ceny. Prodávající je v těžké situaci, najednou se z něj stává projektový manažer, koordinuje všechny realitní kanceláře a celý obchod. A kdo na to má v dnešní době prostor a čas? 

Zvolte raději výhradní zastoupení

Pokud zvolíte výhradní zastoupení a máte svého makléře, budujete vztah založený na vzájemné důvěře. Makléř vás odstíní od všech starostí a jako profesionál vás bezpečně provede celým obchodem. 

Dokonce i z pohledu kupujícího výhradní zastoupení znamená větší jistotu a důvěru v proces nákupu. Eliminuje riziko, by nemovitost byla rezervována jiným zájemcem, což činí transakci jednodušší a rychlejší. 

Zajímejte se o výhody a nevýhody daného typu zastoupení a vyhodnoťte všechna rizika.  Odborný realitní makléř by měl být vaším spolehlivým partnerem, na kterého se můžete v procesu prodeje či nákupu plně spolehnout. Pokud hledáte odborníka na nemovitosti, neváhejte nás kontaktovat. Jsme připraveni vám nabídnout výhradní zastoupení a splnit tak vaše očekávání při prodeji nemovitosti.


Prodáváte či kupujete nemovitost? Sjednejte si s námi schůzku

Informace o zpracování osobních údajů. *

Vyskytla se chyba. Prosím, zkuste to později.

Blog

Monika Vaisová

Číst více

Blog

Myslet penězi: Rozhovor s Monikou Bütler o nezávislosti, rozhodování a finančním vzdělávání

Číst více

Blog

Stavební spoření v roce 2024

Číst více