Naše semináře, aneb řekněte si, co vás zajímá …

Od podzimu loňského roku jsme ve spolupráci se společností Solen začali organizovat semináře pro lékaře a pracovníky ve zdravotnictví. Ne, že bychom snad chtěli fušovat do odborností, které jsou spojeny s lékařskou vědou, ale řekli jsme si, že je spousta témat, která vám můžou při výkonu vaší profese pomoci.

Prvním tématem bylo Právo ve zdravotnictví, přednášejícím byl JUDr. Jaroslav Svejkovský, advokát, který stál u zrodu občanského zákoníku i spousty dalších zákonů, které vznikají na Ministerstvu zdravotnictví, člen Legislativní rady vlády ČR, tedy jak se říká odborník na slovo vzatý. Kromě lidského vysvětlení všech právních termínů spojených s lékařskou praxí byl i dostatek času na dotazy účastníků, které souvisely s každodenní situací v jejich ordinacích.

Druhým tématem byly Úhradové vyhlášky. O toto téma se postaral pan Ing. Ivan Maštalíř, který se po několikaleté praxi ve zdravotních pojišťovnách změnil svoji pozici, stal obhájcem požadavků lékařů a začal se věnovat poradenství v této oblasti. Diskutovala se témata dodatků platných pro rok 2024, možnosti a postupy při rozporování vyúčtování zaslaného ze strany pojišťoven. Došlo také na téma sledování ekonomického vývoje lékařské praxe, co dělat pro její lepší finanční výsledky a i třeba to, jak se nachystat na plánovaný prodej praxe.

Cílem našich seminářů je vytvořit v komorním prostředí podmínky pro adekvátní seznámení se s daným tématem, rozebrat konkrétní případy a zodpovědět všechny dotazy. Pokud je to možné, tak také akreditujeme tyto semináře podle Stavovského předpisu ČLK č.16, aby byly součástí požadovaného celoživotního vzdělávání.

Pro letošní rok plánujeme rozšířit semináře i na online setkání, což vám umožní lépe pracovat s časem a pustit si seminář třeba ze záznamu. Všem přihlášeným účastníkům je dlouhodobě ze strany přednášejících poskytována odborná pomoc k daným tématům. 

Máte-li náměty na další témata, která by vás zajímala, budeme rádi za Vaši inspiraci.

Zanechte nám kontakty a my se vám ozveme.

Ochrana příjmů (nejen) pro lékaře a pracovníky ve zdravotnictví.

Ochrana příjmů (nejen) pro lékaře a pracovníky ve zdravotnictví.

Ochrana příjmů (nejen) pro lékaře a pracovníky ve zdravotnictví.

Číst více
Arbeitsleben

Plánujete si otevřít vlastní lékařskou praxi a hledáte financování?

V případě, že klient - lékař nemá vlastní peněžní zdroje, kterými by mohl financovat nákup lékařské praxe, je nutné využit financování z banky nebo leasingové společnosti. Klienti jsou často mladí lékaři, kteří jsou na startu svého podnikání, nebo i dlouhodobě prosperující lékařská zařízení, kteří potřebují pro svou praxi nová zařízení nebo modernější techniku.

Číst více
Arbeitsleben

Propojení soukromých a firemních financí

Propojení osobních a firemních financí pro lékaře, stomatology a veterináře: Praktické tipy!

Číst více