Jedenáctý ročník analýzy českého investičního trhu – Fincentrum & Swiss Life Select Investice roku 2020 – zná své vítěze. Na základě ukazatelů výkonnosti a rizik se na prvních místech v jednotlivých kategoriích umístily: Erste Likviditní fond v kategorii Konzervativní fond, Fidelity Funds – Euro Bond Fund v kategorii Dluhopisový konzervativní fond, mezi Dluhopisovými progresivními fondy obsadil první příčku BNP Paribas Global Convertible, v kategorii Smíšených fondů zvítězil JPMorgan Global Balanced Fund a Morgan Stanley INVF Europe Opportunity Fund zvítězil v kategorii Akciový fond.

Cílem každoroční prestižní analýzy domácího investičního trhu je zhodnotit investiční fondy objektivní a zároveň – pro běžného českého investora – srozumitelnou cestou. Metodika umožňuje porovnat jednotlivé fondy mezi sebou a ukazuje investorům možnosti zhodnocení finančních prostředků.

„Fondy prokázaly i v roce 2020, že dokážou – i přes zhoršené vnější podmínky – generovat investorům velmi zajímavé zisky. Věříme, že rok 2021 bude opět úspěšný. Fondy jsou nejatraktivnější forma zhodnocování prostředků menších investorů,“ řekl Filip Duchoň, generální ředitel a předseda představenstva Fincentrum & Swiss Life Select.